Followers ( ^_^)

thank t0o visited (^_^)

1.11.11

15 things a girl wants form her guy but won't ask for :




1. Good morning/goodnight texts
2. Pictures taken together
3. Suprises, especially little ones
4. Visiting and bringing over with her favorite food
5. A hoodle with his scent all over it
6. His (or his favorite team's) sports jersey
7. Slow dances
8. Sincere compliments
9. Singing her favorite songs, even if it's out of tune
10. A cute stuffed toy to hug when he's not around
11. Real,  deep conversations
12. Nonsense but funny conversations too
13. His gentlemanliness
14. Comfort and patience when she's in tears
15. Telling her how much you love her

22.8.11

Love :)


SAAT BERTEMU DENGAN SI DIA IDAMAN HATI, HATI BERBUNGA-BUNGA MAHU BERKENALAN. TAPI, KECUT PERUT PULA KALAU KAMU TAK DILAYAN. CUBALAH AMBIL RISIKO. TIDAK CUBA MAKA KAMU TIDAK TAHU. MARI IKUTI TIP YANG BOLEH DICUBA SAAT MAHU BERKENALAN DENGANNYA.




1. Tersenyum lebar
Senyum merupakan cara paling senang untuk kamu mengenali seseorang. Jika dengan senyum pun kamu tidak perlu kata apa-apa, pasti senyuman kamu itu akan berbalas. Orang yang suka memberikan senyuman dan juga membalas senyuman ini dapat dikategorikan sebagai peramah. Oleh itu, jika kamu lihat dia bersendirian di kala pesta bersama dengan teman-teman, cubalah senyum kepadanya dan pasti ada pembuka bicara yang akan terhasil nanti.

2. Sembang ringan
Tidak salah untuk kamu menegur dia terlebih dahulu. Tapi, mestilah ada caranya. Untuk permulaan, cubalah bertegur sapa dengan ramah dan niat yang ikhlas untuk berkenalan. Kemudian, cuba sembang tentang keadaan terkini seperti cuaca, suasana persekitaran mahupun sebarang peristiwa yang berlaku. Jika kamu lihat si dia banyak mendiamkan diri, cubalah beralih ke topik yang lain pula. Jika ia juga tidak berhasil, mungkin lebih baik kamu angkat kaki dan cabut lari. Bukan apa, itu tandanya dia tidak berminat untuk bersembang dengan kamu.

3. Pura-pura kenal
Hah, taktik ini biasa sangat dilakukan oleh kamu yang berani mati. Boleh sahaja kalau kamu ingin mendekati si dia dengan cara berbohong sedikit. Cakap saja, “Hmm, macam pernah nampak la awak ni. Awak kawan A, kan?”.
Setelah itu, kamu lihatlah reaksi si dia. Pasti si dia terkejut kerana ada yang mengenalinya. Tapi, sudah
pasti tekaan kamu salah dan si dia akan berkata tidak. Jangan lupa untuk meminta maaf dan kemudian, akan terjalinlah satu persahabatan.

4. Pujian tulus
Tidak kira sang arjuna mahupun si gadis, pasti suka apabila dipuji asalkan ia tidak berlebihan. Cubalah beri sedikit pujian pada penampilannya di kala kamu bertemu dengannya pada pertemuan kali pertama. Siapa tahu dengan cara ini, dia akan lebih terbuka menerima pujian daripada kamu dan akhirnya dia membalas pujian tersebut.

5. Terus tembak!
Ha, bagi kamu yang memang minat pada seseorang, terusteranglah pada si dia. Daripada kamu terus memendam rasa dan cemburu melihat ada orang lain yang rapat dengannya, apa kata ambil pendekatan terbuka dengan memberitahu si dia. Tapi, jika malu untuk berterusterang, kamu boleh menggunakan bahasa yang tersirat untuk si dia tahu yang kamu sedang meminatinya.



Selamat mencuba!



26.5.11

11.4.11

Ary nim dila SAKIT ! Ary nim dila HAPPY ! Ary nim dila SDEY !


Heeeeee :D Title yg ta bpe na bt0l an ?? klakr larh ..
actly ! na cter sal kt sk0l tdy jeaah k0wt ! 
mybe bhgia sgt k0wt tdy sal 1 bnde tu yg ak na sgt trjady ,
akhirnye .. trjady jgx lha ....
HAHAHAHAHAHAHAHAHA !


 pic bhgia lha nimm ! heeeeeee :p

0ke2 ! ta na merepek daaa ...
FIRST tdy yg SAAAKKIIIITTTTTTT 2 ! sbnrnye ..
Dila sggugut ! hahhahhha .. skit sgt ... lame gler mnhan kskitan tdy .
Drpd sblum kul 10 lagy smpai lha pkul 1 lbey cam 2 ahh ..
sggugut 2 baru hlg ! jht lha .. smpai na grak p0m ssh tdy !
na nnges jeah ase :'( sllu jeah sggugut at sk0l !
seksa sgt tau ... :(

NGES2 !! :'(( Sakitt !!!!!

SEC0ND .. Dilla HAPPY ! Dila tgur nan fren dila ... yg da lame ta kwn !
Best ahh lame da na tgur .. wt plan !asyik ta jdy jeahh !
akhirnye ... tgur dgn slamber jeahh tdy . 
tyme ye msuk class dila ... miss U lha cyg ku ....
_ A _ H _
sape pndai ! teka lha name sape 2 ! heeeee :p

u make me smile fren !! :) :D =) :p :)

LAST 2 dila SEDEY ...... c0z bf lha ....
erm ... ap yg ta kne ttau lha ..
blx sk0l jeah , trus c0l dy .. dy trus mrh2 ,.
hmmm ! 2 lha R0ME0 sy asyyik mrh jeah kje !
tape lahh .. tpy just b0wink jea hp nim sunyi sepi  ..
cam tade btery ahh plx kn .. 1 bunyi p0m tade ..
uwaaaaaaaaaaaa :'(
B JHAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:'( :( :'( :(


THE END !
^_^





8.4.11

11 SIGNAL ! si dia mybe ada gf BARU !

Gf mne yg ta berasa bahagia dan ser0n0k, apabila mempunyai bf yg penyayang, setia serta tidak suka melirik -lirik gadis laen yg mybe lbey cun drpd u ! Tpy ada kalanya ap yg kte tdak mahu itu trjady juga apabila dlm diam si dia rupenye bermaen kayu tiga !

jadi, sbagai 0rg yg paling hmpir dgnnye, peka dgn perubahan dirinye,
jgn smpai u all tertipu n trus dpermenkn shingga u all mnjady 0rg trakhir yg mngetahui
kecurangannye itu , tentu u ta na kn ???!

supaya tidak trg0l0ng dlam kateg0ri gurlz yg  trus dkianati, 
check lahh 11SIGNAL berikut : jika tindak tanduk si dia tersenarai
dlam 3 atau lbey, u all patut berwaspada.
SIASAT JGN TA SIASAT ! 0KE !!!!!!!!

1. MENDADAK BERI PERHATIAN !
cnthnya: sebelum nie si dia ta prnh pun menemani u all menaiki bas atau berjalan kaki sehingga selamat smpai di rumah, tapy kaly ni sebaliknya pula. Nmpknye begitu brsgguh2, bahkan tiba2 sje mmbelikn u all plbagai hadiah sdgkn pda ary trsbut bkn merupakan tarikh yg special p0m. Bley jadi juga, tindakan luar biasa dan pelik ini lahir drpd perasaan bersalah krna kerana tlah mnduakn cnta u all 2 .



2. SIKIT - SIKIT NAK GADUH .
Dgn situasi sebegini, si dia mempunyai alasan untuk MARAH pada u all dan mempunyai alasan yg kukuh knp hatynye mule berpaling kpd gurlz len. K0n0nnye, ta fham each 0ther! mmg terbaek lahh ..




3. WALLPAPER NEUTRAL .
Suatu ketika dahulu, f0t0 mesra u all dan si dia yg selalu menghiasi wallpaper hp nya,tapy skrg si dia hnya set wallpaper dgn pic kerata atau superbike 
kegemarannya. Bahkan koleksi pic u all di hp nya juga turut dihpuskn dgn alsan
biarlah mem0ri hp ta penuh. Begitu juga f0lder pic u all di FACEBOOK
di set private.





4. MENJADI MENGELABBAH .
apabila terlupa untuk silent hp, si dia kelihatan mengelabah atau cuak semasa menerima paggilan telef0n. Sama ada si dia akan menjauh untuk mnjwb paggilan tersebut, reject atau dibiarkan sengaja tanpa diangkat. Bila ditanya drpd siapa, pasti si dia akan ckp paggilan drpd parent .








5. SENT ITEM : 0
Sentiasa mghapuskn SMS yg dikirimnya. Begitu juga dgn call hist0ry-nya. Secara l0giknya mengapa perlu di delete jika tiada
apa yg perlu disembunyikn?








6. NO MORE
"I LOVE U" kerana kenyataannya mmg si dia
ta merasakannya lagi.







7. MENUDUH BALIK!
Aikk... ta ada ribut, ta ada hujan! tiba - tiba si dia menuduh u all
yg curang dan mempunyai b0yz len! pdhal semua
tu si dia punya angkara!





8. MEMPUNYAI AKTIVITI BARU.
jadualnya dikatakan begitu padat sehingga ingin selitkn msa dgn u all pun tade. Si dia juga ta prnh mngajak u all untuk turut serta aktiviti brsma kengkawannya. B0leh jadi aktiviti yg direncanakn sebnrnye
dating brsma GF barunya ..






9. BERTUKAR KERJAYA SEBAGAI P0LIS PENCEN .
sehingga pening kepala u all untuk mnjwab stiap pers0alannya yg ingin tau semuanya tntg aktiviti u all. Si dia juga mula meng0ngk0ng hdup u all supaya ta keluar bersma kengkawan di sh0pping c0mplex.
K0n0nnya cemburu apabila u all mghbiskn masa bersama kengkawan sdgkn hakikat snbnrnya takut terkant0i !



10. H0BI BERDANDAN
perfume baru, p0t0ngan rmbut baru, baju baru. Dalam kata lain, si dia sedang upgrade penampilannya. Kemungkinan besar si dia ingin
 tampil hebat di dpn GF barunya itu seperti semasa si dia cuba
manawan haty u all dulu ...




11. LAYANAN TAWAR & CEPAT SENTAP !
u all sedaya upaya mewujudkn suasana sweet seperti melukis d tgn "i still miss u here" dan mnunjukkn kpd si dia. Malangnya yg keluar drpd mulutnya, "s0?" Wooo.... bikin pnas, tapy klau si dia bersikap sedemikian ta apa pula. cubalah klau kita yg ckp mcm tu, meskipun skdar ingin brgrau, uiiihhhh.. bukan maen lagy si dia akn "sentap" !!

5.3.11

17.2.11

tyme c0mpetiti0n 2 feb 2011

heeeeeee ,. da tgk title at ats 2 kn .. 
and mesti trtgk pic dila and alom kt bwh nim kn ?? heeeeeee :D
best ngt tyme mlm nim tau , dila kn da lme ta jmpe , 
mlm 2 Dila and Alom snap pic sebnyk yg mungkin tau :p :p .....
tgk ajea larh pic yg tertera jp lagy yek ! ^_^ .......

nim tyme tgu keputusan spe yg dpt gy FINAL ...
dux lpx2 dulu lahh , smentara juri2 mengira mrkah kn ..
mlm 2 balqis IDOLA KECIL 3 p0m ad tau ,dy p0m THD jgx tau .. ^_^

 ha!! tyme nim smue happy c0z smue gr0up dpt gy FINAL .
best3! ^_^

tbe masenye yg di tgu2 ,. pic DILA and ALOM 
r plx kn ... tpy ad saingan tau . <3 

tgk ar saingan nye dulu yekk !!! :p




HAHAHAHHAHAHHAH........
nim nuar nan sape nth hanis k0wt name ye ,.
ahahha. ta sempat na brkenlan ...  :D
ta hebad lgsg kn pic 2 0rg nim ,.
hahahahahhahhahaha. hk DILA and ALOM
lgy c0me !!!

TTTTTTTTEEEEEENNNNNNGGGGGOOOKKK NIM !!!!!!!!!!!! ^_^















heeeeeee .... rindu r tyme nim !
bile r agk nye dpt jmpe nan b lagy r ???
bby ta dpt na byggkn r :(
lamee ta jmpe ...


na pluk b cam nim lagy lahh .. =D

ap2 p0m yg berlaku antara dila nan al0m .
dila nan al0m ttap akn berbaek blx jgx kn!!
best2 . heeeee ^_^
nnty bile dila jmpe nan al0m lgy .
ad r pic lagy k ?
klu na ttgk yg slebiihnye..
FACEBOOK ad k ?
bye !


4.1.11

sec0nd day ... B*D*H bt0l ! grrrrrrrrrr !

grmnyeeee ... msti na tau ap yg dila mrh sgt nim kn ..
erm .. mmg tgh mrh sgt nim ! 
GERAM bt0l nan bdx2 kelas dila !
gler kea ap yg pilih dila jdy PENOLONG !!!!

ARRRRRRGGGHHHHHHH !!!
bncy nye la ... y plih dila erk ?
mcm ahh dila rajin sgt na pegy c2 , na pegy cnim !
bkn dila ske p0m na uruskn 0rg2 lam kelas 2 !
BENGOM ! GERAMNYE NIM !!!

cmne nim ye ? ttau na wt cmne ,
supaya cg pilih 0rg len ...
bgy ahh cadangn kt dila ea !!!
dila tam0o ahh jdy PENOLONG KELAS !
bkn dila pnh pikul taggungjwb 2 p0m .
len ahh klu pnh ! uuurrrgghh !


3.1.11

first day sk0l ... DAMN B0RED !!



arrrrrggghhh ! gler bt0l .. ary nim first day ,
meleteykn ...giler uh f0rm4 tgkat 4 ad kea ptut ? ,.
 gler ahh na nek tggi 2 ary2 ..
mati ahh ak nnty kn3 ? ...........................
mcm na patah kaki , tinggi gler ,. tak0wt p0m ad .. ahahahhahx ..

ary nim dlm kelas , dux sje jeh lahh,. then, td03 !
2 jeh keje ak, mgalahkn laky !
 b0san ahh first day nim ! 
tade bnde lgsg na buad ! ap larh yg akn
jdy sec0nd day lax yeee ???
ermmmm ...
damn b0red !!!

I LURVE U

Daisypath Anniversary tickers